Rice Krispises Tårta

 
God morgon!
Har ni inte provat denna härliga marängtårtan innan så är det kanske dags nu i påsk...
Krispig maräng med ljuvlig kräm, goda bär och grädde... mums
 
(Räcker till 2 långpannebottnar, halvera och gör två runda om ni inte är så många.)
 
6 äggvitor (spara gulorna till krämen)
5 dl socker
6 dl Rice Krispies
 
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.
Vispa tills du har en blank maräng.
Vänd ner Rice Krispiesen.
Bred ut marängen på 2 bakplåtsklädda långpannor.
Grädda båda med varmluft ca 1 timme i 150 grader.
Låt svalna.
Bottnarna kan göras dagen innan och förvaras på plåtarna i kall ugn...
 
Äggkräm:
6 äggulor
1,5 dl socker
1,5 msk vetemjöl
1,5 dl grädde
150 g smör
3 tsk vanijsocker
 
Lägg äggulor, socker, grädde och mjöl i en gryta och koka till en tjock kräm.
Rör hela tiden, det tar bara någon minut...
Tag från värmen och tillsätt vaniljsocker och smöret lite i taget.
Låt krämen svalna.
Bred krämen på den ena bottnen.
Vispa grädde ( 4-5 dl) och bred på krämen.
Lägg på några goda bär om du vill ex blåbär...
Lägg på den andra bottnen och dekorera ev med smält choklad.
 
 
Idag är jag hemma och "vabbar" sjuk liten hund...
Vi hoppas på sol både jag och lilla Lova.
Kram Anna-Lena
 
En kommentar publicerat i Tårta
Taggar: Maräng, Rice krispies, Äggkräm
#1 - - Emmie:

Senast jag gjorde denna hade jag i dinkelpuffar, köpta i lösvikt från affären, osockrade, men kakan fick samma kris och smak! :-)

Svar: Tack för tipset!
AnnaLena & AnneLie