Blåbärsmuffins med kanelsmul


Hallå!
Vad sägs om stora härliga blåbärsmuffins med kanelsmul på? Smakar som blåbärspaj skriver Roy Fares i sin beskrivning i boken Unitet states of Cakes. Grabbarna frågade faktiskt om det fanns någon vaniljsås så det stämmer nog, ha ha
 
(10 stora muffins)
Du behöver:
3 dl vetemjöl
1,75 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 msk vaniljsocker
1 dl olja
1 ägg
0,75 dl mjölk
150 g blåbär
(rivet citronskal av 1 citron)
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa lätt ihop ägg, mjölk och olja.
Vänd ner de torra ingredienserna och blanda med en slickepott.
Vänd försiktigt ner blåbären.
Fyll 10 stadiga muffinsformar eller använd en muffinsplåt.
 
Smuldeg:
1 dl socker
0,75 dl mjöl
50 g rumsvarmt smör
1,5 tsk kanel
 
Blanda alla ingredienser till en smuldeg.
Fördela smulorna över muffinsarna.
Grädda i 200 grader varmluft ca 20 minuter.
 

Ha det gott / A-L
#1 - - Anonym:

De var jätte goda👍🏻

#2 - - Anonym:

De var jätte goda👍🏻

Svar: Vad bra att ni gillade dom...
AnnaLena & AnneLie