CHOKLADPAVLOVA
Hej!
Hoppas ni har en toppenlördag!
I kväll blir det mello förstås och jag har bakat en chokladpavlova till kvällsfikat...

Rita ut cirklar på två bakplåtspapper 20 cm i diameter.
Sätt ugnen på 150 grader.
75 g choklad
4 äggvitor
2,5 dl socker
1 msk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
Vispa vitorna till ett skum.
Tillsätt sockret lite i taget.
Vispa till en fast maräng.
Vänd ner maizena och vitvinsvinägern.
Smält chokladen.
Vänd ner chokladen och rör minimalt.
Fördela marängen i de båda cirklarna.
Grädda i en timme, stäng av ugnen och öppna luckan. Låt bottnarna stå kvar i ugnen tills den svalnat.
Chokladkräm:
1 dl vatten
2,5 msk mjöl
50 g choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
Koka upp vatten och mjöl.
Tag från plattan när det tjocknat.
Tillsätt chokladen och rör tills den smält.
Tillsätt smöret.
Rör ner äggula och florsocker.
Häll krämen över den ena botten.
Strö över hackade pistagenötter. (går förstås att utesluta)
Bred eller spritsa på vispad grädde.
Lägg på locket.
Servera bär till om du vill, hallon är ju så gott till choklad...

Kram / A-L
Den ser helt fantastisk ut =)