LAKRITS-JITTERBUGG
Hallå!
Jitterbugg har länge varit en favorit kaka med sin spröda kaka och seg maräng. Provade att tillsätta lakritspulver i marängen och det blev hur gott som helst. Eftersom jag är den enda i familjen som gillar lakrits så gjorde jag halva satsen med polkagris. Man kan smaksätta med det mesta så prova fram en egen favorit...

Det kan vara lite meckigt att rulla ihop degen men smaken finns där ju ändå. (Läs: A-L blev tokig denna gång)
Mördeg:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
Låt vila en stund i kylen medan du gör marängen.
Maräng:
2 äggvitor
4 msk socker
(lakritspulver)
Vispa vitorna till ett fast skum.
Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills marängen är blank.
Tillsätt lakritspulver efter tycke och smak.
Kavla ut halva degen till en platta ca 15x30.
Bred på halva marängsmeten och rulla försiktigt ihop från långsidan.
Upprepa med nästa halva.
Låt rullarna ligga i kylen medan du värmer ugnen till 175 grader.
Skär upp halv centimeters tjocka skivor och grädda 12-15 minuter.
Lycka till / kram Anna-Lena
Dessa ska jag testa, tack för tipset! :)