Lakritssnurror
Jag älskar lakrits i alla dess former....helst salt men även den söta slinker ner ;-)
Man kan tillsätta lakrits till allt! Jag har fått en bok där alla recept innehåller lakrits.....allt från bakverk, godis, desserter och mat & dryck.
Här kommer ett recept på skurna kakor som jag tillsatt laktritspulver och "turkisk peppar essäns" i:

ca 20 st
200 g smör
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
4 droppar turkisk peppar essäns
3-4 tsk lakritspulver
svart pastafärg
4 dl vetemjöl
4 droppar turkisk peppar essäns
3-4 tsk lakritspulver
svart pastafärg
Blanda smör, florsocker, potatismjöl och mjöl till en deg.
Dela degen i två lika delar och fördela lakritspulver, essäns samt pastafärg i den ena delen.
Kavla ut båda degarna och lägg på varandra. Rulla ihop till en rulle.
Låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp innan du skär i den.
Skär ca 20-25 kakor som gräddas i 175 grader i ca 10-12 minuter.
Ljuvliga.....smälter i munnen.....med lakritssmak dessutom :-)

Detta ursprungsrecept är hämtat från Veronica Smedh i "Hela Sverige bakar" och modifierat lite :-)
Kram /annelie
Ohh spännande =) Lakrits som är så gott!