Creme-Brulee-Paj

Hej!
Här myser vi för fullt och man har knappt koll på vad det är för dag, så härligt.
Städade ut julen idag men stjärnor och ljustakar får stanna en stund till...
Här kommer en favorit efterrätt i pajform.
Räcker till många och man slipper "vattenbad momentet",,,
BOTTEN:
85 g smör
3 msk socker
2,5 dl mjöl
2 msk kallt vatten
(äggvita att pensla med)
Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
Tryck ut i pajform, jag använde en avlång i mått 12x35.
Ställ kallt en stund och värm under tiden ugnen till 200 grader.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Ta ut och pensla med lätt uppvispad äggvita.
Grädda ytterligare 4-5 minuter.
Låt pajskalet svalna ordentligt!
FYLLNING:
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
1 stort ägg
3 äggulor
4 msk socker
0,5 vaniljstång
Koka upp grädde, mjölk ock vaniljstång.
Tag bort från plattan när det börjar koka och lägg på ett lock.
Låt vila ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, äggulor och socker och häll ner i "gräddblandningen" under vispning.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 150 grader ca 25 minuter. Kolla av genom att rucka formen lite och se om fyllningen stelnat.
Tag ut och låt svalna.
Plasta in och ställ kallt.
Vid servering strör du över socker och bränner av sockret med en liten "brännare".
Använd valfritt socker, jag brukar blanda strösocker och råsocker..,
Servera genast när sockret smält, gärna med färska bär.
// A-L

ser så fantastiskt ut!