Daim-Chokladpaj

 
Hej!
Hoppas ni har haft en bra lördag så här långt...
Vi har hunnit med lite av varje bla tagit en härlig långpromenad och så har vi fikat förstås.
Serverade denna mumsiga pajen med lättvispad grädde. 
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
 
Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform eller springform.
Ställ kallt medan du värmer ugnen till 200 grader.
Grädda skalet ca 15 minuter tills det fått fin färg.
Låt svalna.
 
Fyllning:
4 gelatinblad
1,5 dl socker
1 dl kakao
3 dl grädde
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 hackad dubbeldaim
1,5 dl grädde
 
Blötlägg gelatinbladen en stund.
Koka upp 3 dl grädde, kakao och socker.
Tag från värmen.
Krama ur gelatinbladen och låt dom smälta ner i grädden.
Låt krämen svalna i vattenbad.
Hacka daimen och vispa 1,5 dl grädde.
Tillsätt ägget i chokladkrämen.
Tillsätt daimen, vaniljsockret och den vispade grädden.
Fyll pajskalet med krämen och ställ i kylen minst 1 timme.
Dekorera med hackad Daim.
 
Nu blir det filmtajm / Anna-Lena
 
#1 - - Marie Bergman:

Ser galet gott ut =)

#2 - - Aina Strand:

Den ser jättegod ut :)

#3 - - Robex Lundgren:

mums

#4 - - Biggeros:

Jammi÷)

#5 - - kerstin ehrenholm:

smarrigt

#6 - - Josephine:

Mums, choklad oh grädde är en kanonkombo! :) väldigt fin också!

#7 - - Hanna Karlsson:

Gott det ser ut!