NATTA-BRÖD

Hallå!
Lite nybakat bröd på morgonen brukar ju få en att hoppa ur sängen lite lättare...
Dessa limpor gräddas och får stå kvar i avstängd ugn under natten. Bara att öppna, plocka ut och skära sig en god skiva. Resten stoppar man i frysen...
 

50 g jäst
1 tsk salt
1 dl brödsirap
1,5 liter vatten (37grader)
ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill)
 
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt salt och sirap.
Arbeta ihop degen med lite mjöl i taget.
Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut 3 limpor och lägg dom på tvären i en långpanna.
Pensla med lite olja mellan limporna. Dom kommer att jäsa ihop men går lätt att dela om man penslat.
Låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter.
Grädda 25 minuter och stäng sedan av ugnen och låt limporna stå kvar under natten eller 8 timmar om du bakar på dagen...
Ät och frys ner resten.
 
Nu ska jag bege mig till "bygget" med nybakta chokladmuffins med havregömma, recept kommer.
Kram Anna-Lena
 
 
 
#1 - - Maria Grahn :

Tack för tipset, det där ska jag testa göra.
www.mariagrahn.blogg.se

#2 - - Maria :

Hej igen . Provar baka detta men det blir inte som jag tänkt, stämmer det att det är så lite "vätska" och mycket torrt ? Blir ingen deg??

Svar: Hej! sorry ser att jag skrivit dl istället för liter...! Det ska vara 1,5 liter vätska så det blir en stor deg och 3 härliga limpor. Hoppas du provar igen /kram
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Maria :

Tack, då har vi svaret varför det gick som det gick. Jag tog extra vätska och brödsirap och lyckades få limpor av det. Ska absolut testas igen.