Tekakor bakade med Skrädmjöl
Vet ni vad skrädmjöl är för något? Det visste inte jag och jag hade definitivt inte bakat något som innehöll detta mjöl. Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl gjort på rostad havre. Det ni ;-)
Jag hittade skrädmjöl på Maxi häromdagen och tänkte att jag var tvungen att testbaka något. Det fanns några olika recept på paketet och jag valde att baka tekakor och modifiera grundrecepet något:

Tekakor 16 st
5 dl mjölk
100 g smör
50 g jäst
0.5 dl sirap
2 tsk salt
5 dl skrädmjöl
ca 7 dl vetemjöl
ägg till pensling och solroskärnor
Jag använder mig av en hushållsassistent.
Smula jästen.
Smält smöret och slå på mjölken, värm mjölkblandningen till fingervarmt.
Lös upp jästen och tillsätt övriga ingredienser. Spara lite av vetemjölet till utbakningen.
Arbeta degen tills den släpper bunken, ca 4-6 minuter.
Denna degen ska bara jäsa en gång så kavla ut degen till ca 1 cm i tjocklek och stansa ut 16 st kakor med en diameter på 10 cm.
Låt jäsa ca 1 timme på plåtar och värm under tiden ugnen till 250 grader.
Picka med en gaffel och pensla med ägg. Strö över solroskärnor och grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
Jag sänkte värmen till 225 grader innan jag stoppade in första plåten.
Servera ljumna med ost och en god marmelad.....eller varför inte lite nutella på? :-)

Kram AnneLie
Måste prövas, ser jättegoda ut.