Zebrakaka

 
Hallå!
Hoppas ni har haft en riktigt bra dag... jag är glad bara solen skiner och att jag får en fika titt som tätt, ha ha
Denna zebra kakan blir riktigt fin när man skär den. Ska berätta hur man enkelt gör fina ränder...
 
Du behöver följande:
4 ägg
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 nypa salt
2,5 dl mjölk
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
(3 msk kakao till den mörka smeten)
(3 msk mjöl till den ljusa smeten)
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjölk, smör, vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl och vispa ihop till en slät smet.
Häll över halva smeten i en annan bunke.
Häll i kakao i den ena och 3 msk extra mjöl i den andra så dom får samma konsistens.
Nu börjar det roliga...
Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform 24 cm.
Häll 0,5 dl av den ljusa smeten i mitten av formen.
Häll sedan 0,5 dl av den mörka smeten i mitten på den ljusa.
Då flyter den ljusa smeten ut mot kanterna...
Fortsätt att varva den ljusa och mörka smeten genom att hela tiden hälla en ny klick smet i mitten.
Fortsätt tills smeten är slut.
Man kan hälla smeten i 2 spritspåsar om man vill, då underlättar det om man är 2 som tar varsin påse...
Grädda kakan längst ner i ugnen ca 45 minuter.
Men kolla med en sticka så du inte över gräddar.
Jag strödde över några chokladknappar efter gräddning och siktade över florsocker innan servering...
 

På återseende / A-L
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

Svar: Tack!
AnnaLena & AnneLie

#2 - - Maria G:

Vad gott och läckert det ser ut, måste testa göra denna.

Svar: Testa, den är både god och rolig att göra... förr blandade man ju bara runt med en gaffel, och så var det så enkelt att göra fina ränder... kram
AnnaLena & AnneLie