Blåbärsmoussetårta på browniebotten

Hej !
Frisk blåbärsmousse på seg browniebotten, låter det gott? Receptet finns nedan...
Browniebotten:
120 g mörk choklad
100 g smör
2,5 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en gryta.
Tag bort grytan från plattan och tillsätt den hackade chokladen.
Rör tills chokladen smält.
Tillsätt socker, vaniljsocker och salt.
Rör ner ett ägg i sänder.
Häll sist i mjölet och rör smeten klumpfri.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna.
Blåbärsmousse:
5 gelatinblad
250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil
3 dl grädde
Lägg gelatinet i kallt vatten en stund.
Mixa blåbären.
Vispa ägg och florsocker vitt och poröst.
Tillsätt blåbären.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en gryta.
Rör ner gelatinet i smeten.
Tillsätt gräddfilen och den lättvispade grädden.
Häll blåbärssmeten på den kalla browniebotten och ställ i kylen minst 5 timmar.
Dekorera med färska blåbär...

I morgon ska ni få en riktigt smaskig toffifeekladdkaka,hoppas ni tittar in...
Kram Anna-Lena