Jordgubbsbullar i långpanna

 
Hej på er!
Här kommer att recept helt i min smak... enkelt, snabbt och super gott!
Man har nybakade bullar på ca 1 timme och för knappt någon ansträngning, låter bra va?
 
Du behöver följande:
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
ca 12 dl mjöl
 
Värm mjölken till 37 grader.
Lös jästen i mjölken.
Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt och sist mjölet lite i taget.
Arbeta degen några minuter.
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper.
Tryck ut degen. (degen ska vara lite lös, mjöla dina händer)
Låt jäsa övertäck ca 30 minuter.
Gör under tiden fyllningen.
 
Fyllning:
200 g philadelphiaost
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Jordgubbar
 
Vispa ihop ost, smör, socker och vaniljsocker till en jämn smet.
Mosa något bär för färgen och skär sedan små jordgubbsbitar. (ta så många du tycker)
Gör "hål" i degen ca 6x5 st och fyll med jordgubbsfyllningen.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker.
Grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Skär i rutor så du får 30 ljuvliga "bullar".
 
Gillar man inte jordgubbar tar man fyllningen som den är och hoppar över bären...
På återseende... A-L
 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

#2 - - lolo:

Det är ju ansträngningen som är rolig, iallafall enligt mig

Svar: Visst kan det vara så, när man har gott om tid... Kul att kunna bjuda på hembakat även när tiden är knapp...
AnnaLena & AnneLie