Nougatbiskvier

 
Hej!
Kalasandet är över för denna gång. Kunde vi sitta ute? Får alltid höra att jag har sån tur att alla mina barn fyller år på sommaren så vi kan ha mysiga utekalas... hm vi satt inne men det blev mysigt ändå. Men nu får ändå sommaren komma, eller hur???
 
Bjöd på dessa biskvier som jag valde att fylla med nougat med hackad Daim. Doppade i mörk choklad och dekorerade med frystorkade jordgubbar...
Här kommer receptet:
 
Bottnar:
250 g mandelmassa
1,5 dl socker
75 g äggvita
 
Rör mandelmassan smidig i assistensen.
Tillsätt sockret, lite i taget.
Tillsätt sedan äggvitan och blanda tills du har en jämn smet.
Spritsa ut bottnar stora som en enkrona på ett bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca10 minuter.
Låt svalna.
 
Fyllning:
2 fp nougat (jag använde Odense)
1 dubbeldaim
 
Rör nougaten smidig.
Tillsätt hackad Daim.
Toppa bottnarna med fyllningen.
Ställ kallt en stund medans du smälter chokladen.
 
Garnering:
Mörk choklad
Lite neutral olja
Ev frystorkade jordgubbar
 
Smält chokladen.
Tillsätt lite olja, då blir det lättare att doppa.
Doppa dina biskvier och strö genast på bär eller ev strössel om du önskar eller låt dom vara som dom är...
 
 
 
Återkommer snart med lite fler gobitar från kalaset... Kram Anna-Lena
 
 
7 kommentarer publicerat i
Taggar: Daim, Nougat, biskvie, frystorkade bär
#1 - - Paulina:

Älskar era recept!!

Svar: Vad roligt, tack! Kram
AnnaLena & AnneLie

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

#3 - - carolina:

gud vad smaskigt! brukar ha bär i mina biskvier för att bryta av, ibland blir det nästan lite för mycket med all smörkräm/nougat ;)

Svar: Därför tog jag och dekorerade med lite frystorkade bär... Bra att göra dom små så dom inte blir för mäktiga.
AnnaLena & AnneLie

#4 - - Louie:

Gott!

#5 - - Thea:

Vad fina!

Svar: Tack!
AnnaLena & AnneLie

#6 - - Fröken:

Mums så gott! :-)

#7 - - Alexandra Park:

WOW! Tack för receptet!

Svar: Varsågod!
AnnaLena & AnneLie