Daimkaka med kolatäcke


Hej bloggvänner!
Hoppas ni har haft en bra lördag så här långt...
Till efterrätt denna afton blev det denna supergoda Daimkakan. Serveras med grädde, glass eller bara som den är...
Bakas i form 25x35
 
BOTTEN:
200 g smör
5 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 msk kaka
1 nypa salt
2 dubbeldaim
 
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta i de torra ingredienserna.
Blanda ner det smälta smöret och sist grovhackad Daim.
Häll i bakplåtspappersklädd form och grädda i 175 grader ca 20 minuter.
 
KOLAKRÄM:
250 g smör
3 dl socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
(2 dubbeldaim)
 
Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. (ej Daim)
Koka tills den tjocknar ca 5 minuter.
Bred kolan på den kalla botten och strö över hackad Daim.
Ställ kallt några timmar innan du skär den i bitar.
Går bra att frysa och ha på lut när det kommer oväntat besök...
 

I morgon ska jag prova att göra en egen kexchoklad med smak av hallon och vit choklad... Kika in om du är nyfiken... kram A-L
 
 
#1 - - Marie Bergman:

Låter himmelskt gott =)