Marianne-Rutor

Hejsan!
Vad sägs om en god chokladruta med ett täcke av vit chokladkräm och Mariannekross...?
Kakan gräddas i en form 25x35 cm.
BOTTEN:
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
CHOKLADKRÄM:
150 g vit choklad
150 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
TOPPING:
krossade Marianne karameller eller polkagrisar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Smält smöret och låt det svalna något och blanda det sedan med mjölken.
Sikta ner de torra ingredienserna.
Rör ner smörblandningen.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
Grädda ca 10-15 minuter.
Kolla med sticka, man vill inte grädda botten för länge...
Låt svalna.
Smält chokladen.
Vispa smör och florsocker fluffigt.
Vispa ner chokladen, lite i taget i smörblandningen.
Bred krämen över botten.
Krossa Marianne karamellerna i mixer eller med en kavel...
Strö krosset över krämen.
Ställ kakan kallt en stund innan du skär den i rutor...
På återseende... Anna-Lena
Älskar eran blogg! Den borde finnas i bokformat :D alltid nya, påhittiga recept som ser svåra ut men låter enkla o som säkert är asgoda.. keep it up :))!