Vaniljmuffins med tosca

 
Hej på er denna härliga lördag!
Vi har varit ute hela dagen i strålande sol, toppen...
Och snart drar mellon i gång, ska ni titta? Heja måns!!!
 
Dessa muffinsen hade strykande åtgång...
Blir 12 st av en sats.
 
4 dl vetemjöl
100 g mjukt smör
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljsocker.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en skål.
Tillsätt smöret och kör lite med elvispen.
Tillsätt 1 dl mjölk och vispa lite till.
Vispa äggen, vaniljpulvret och 1 dl mjölk i en annan skål.
Slå i äggblandningen i den andra skålen och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 20 minuter.
 
Tosca smet:
75 g smör
1,5 msk grädde
1,5 msk mjöl
5 msk socker
50 g mandelspån
 
Häll alla ingredienser i en gryta.
Låt sjuda ihop till en smet.
När muffinsen gräddats 20 minuter tar man ut dom och fördelar lite Tosca på varje.
Grädda ytterligare 5 minuter tills dom fått fin färg...
 

Riktigt saftiga vaniljmuffins med knaprig Tosca, mums
 
Trevlig kväll // A-L
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

#2 - - Josefin:

Å hur lång tid före kan jag göra dessa? Funkar kastrull istället för gryta?

Svar: Det är bara att baka och stoppa i frysen. Tag upp dom ett par timmar innan kalaset.Det funkar med en kastrull... kram
AnnaLena & AnneLie