Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter

Hej!
Gillar att ha lite hemgjort godis till advent, lucia och inte bara till jul. Då ska man ju liksom tokäta av allt. Bättre att sprida ut det och njuta hela december, eller hur?
Ni får gärna tipsa oss om era julgodisfavoriter, kul att höra vad ni gillar...
Chokladtryffel:
200 g mörk choklad
0,5 burk kondenserad mjölk
25 g smör
1 dl salta pistagenötter
Smält chokladen tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret. (gärna över vattenbad)
Rör ner nötterna och häll upp i en form med bakplåtspapper (ca 25x25) och ställ kallt.
Blåbärstryffel:
250 g vit choklad
1 msk florsocker
0,5 burk kondenserad mjölk
3 msk blåbärspure (mixade och silade blåbär)
1 msk smör
Smält den vita chokladen tillsammans med den kondenserade mjölken. (gärna över vattenbad)
Tillsätt puren, florsocker och smöret.
Häll blåbärs tryffeln över chokladlagret och ställ kallt, gärna över natten.
Skär i rutor, mums!
På återseende /A-L
Mums!!