Mammas goda TEKAKOR

 
Hej!
Minns så väl när mamma bakade dessa fluffiga, goda tekakorna till oss när vi var små... Ibland fick vi chokladkräm på och det var såå gott...
Konstigt att vissa saker "fastnar" lite extra i minnet, har ni något sådant "minne"?
 
(ca 20 st)
5 dl mjölk
150 g smör
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
 
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
Lös jästen i mjölkblandningen.
Tillsätt övrigt.
Arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.
Kavla ut degen ganska tjock och stansa ut rundlar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Nagga tekakorna innan de gräddas ca 8 minuter i 225 grader.
Pensla ev de nybakade tekakorna med vatten eller lite smält smör. (ger en blank yta)
 
Serveras gärna nybakade så smöret smälter med ost och en god marmelad...
Eller barnsligt gott med Nutella...
 
På återseende / A-L
 
 
 
#1 - - M:

Det var rätt länge sen jag bakade dessa så det är nog dags igen nu. Supergoda!

Svar: Då är det på tiden... kram
AnnaLena & AnneLie