Hallonkaka med kokostosca


Hej på er!
Bakade en hallonkaka med kokostäcke till fikat idag. Vi åt den med vaniljsås men jag kan tänka mig att äta den rätt upp och ner också...
 
Du behöver:
50 g smör
1 dl vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver eller gärna 1 vaniljstång
2 dl frysta hallon
 
Smält smöret och tillsätt vattnet och låt det svalna.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
Rör ner smörblandningen.
Häll smeten i en springform 22 cm.
Fördela hallonen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
 
Toscatäcke:
40 g smör
100 g kokos
0,5 dl sirap
1 dl socker
0,75 dl grädde
 
Blanda allt i en gryta och låt det småkoka i 5 minuter.
Bred ut på kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt kakan svalna.
Servera den som den är, med vaniljsås, grädde eller med glass...
Mums!
 

I kväll blir det grillning med vänner...
Jag står för efterrätten och det blir Dumle creme brulee...
 
Ha det gott!
// Anna-Lena
 
En kommentar publicerat i mjuk kaka
Taggar: Hallonkaka med kokostosca, Vaniljsås, glass, grädde, hallon
#1 - - Marie:

Ser mycket mycket gott ut =)