Hemgjort strössel


God morgon!
Att göra eget strössel kan ju verka lite "onödigt" då det finns att köpa i regnbågens alla färger...
Men man slipper ju alla konstiga tillsatser! Bara det är ju värt besväret...
 
Du behöver:
5 dl florsocker
2 tsk äggvita
1 msk varmt vatten
1 gnutta salt
(pasta färg och ev smaksättning)
 
Vispa äggvita och varmt vatten tills det "skummar".
Tillsätt salt, florsocker, färg och ev smaksättning. (jag smaksatte med kakao)
Vispa tills du har en blank glasyr i lagom spritsbar konsistens.
(Man får ev tillsätta mer varmt vatten eller florsocker)
Häll glasyren i en spritspåse.
Klipp av så du får ett pyttehål.
Spritsa längder på ett bakplåtspapper.
Låt torka i rumstemperatur ett dygn.
Pilla loss längderna och skär i strössel storlek.
Förvaras i tät burk.
 

(Astrid)
 
Satsen ger ca 1 dl färdigt strössel...
Tänker prova att göra viol/lakrits och hallon/choklad nästa gång...
 
Ses snart igen / A-L
 
 
#1 - - Anonym:

Vilken söt liten bagerska :-)

Svar: Så roligt att få lite sällskap i köket ibland..
AnnaLena & AnneLie