Hallon/maräng snittar


Hej på er!
I går kom vi hem från en liten tripp till Smögen. Gillar att åka dit, så vackert! Kände mig så baksugen när jag vaknade i morse trots att syrrans dotter Klara lärt mig baka på hennes Ipadspel ha ha. Man skulle knäcka ägg, köra med elvispen, grädda och sedan dekorera. Ganska kul faktiskt, tips för er med små barn.
 
Bakade både hallon/maräng snitt och en långpannekaka , först ut kommer snittreceptet:
 
Du behöver:
130g rumsvarmt smör
1 äggula
0,75 dl socker
3 dl mjöl
(hallonsylt)
 
Rör smör och socker smidigt.
Tillsätt övrigt och arbeta bara precis ihop degen.
Lägg den i kylen en stund.
Rulla degen i 2 längder.
Lägg på en plåt.
Platta den något och gör en skåra som du fyller med sylt.
Grädda längderna ca 15 minuter i 175 grader.
 
Maräng:
2 äggvitor
2 dl socker
 
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.
När marängen är blank och fin lägger du den i en spritspåse.
 
Tag ut plåten och skär längderna i sneda snittar.
Spritsa på maräng på varje kaka och grädda ytterligare 10 minuter.
 

Såå goda att man inte kan sluta äta, bara en till...
 
 
 

Vad tittar barnen efter?
 

Krabbor så klart...
 
Hoppas du får en mysig lördagskväll!
Kram Anna-Lena
 
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Mums vad det där såg gott ut! :)