Kullakakor


Hallå!
Vad sägs om en mördegskaka med frasig, nötmaräng på toppen? Blir ni sugna på att testa så kommer receptet nedan...
 
Du behöver: (20 st)
200 g smör
1,5 dl socker
2 äggulor
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Arbeta ihop alla ingredienserna och forma degen till en rulle.
Skär rullen i 20 bitar och lägg degskivorna i  bullformar.
 
Nötmaräng:
2 äggvitor
2 dl socker
100 g malda hasselnötter (jag använde hasselnötsmjöl, så smidigt)
(20 hela hasselnötter till garnering)
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
Vispa tills du har en blank maräng.
Vänd försiktigt ner hasselnötsmjölet.
Klicka maräng över degen i formarna. (jag använde mig av en spritspåse)
Garnera med en hel nöt i varje form.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 40 minuter i 150 grader.
 

Har man någon fikagäst som inte tål nötter så skedar man på maräng på några kakor innan man tillsätter nötterna...tips!
 

Har varit en runda vid sjön i dag och i vanlig ordning var det bara Mingla som badade... ha ha
 
Hoppas ni njuter av sommaren lite till...
Kram Anna-Lena
 
(Recept från tidningen: Hembakat)
 
En kommentar publicerat i Småkakor
Taggar: Kullakakor, Nötmaräng, Tidningen Hembakat
#1 - - Elin:

Mums, detta måste jag nästan testa! :D