Ljuvlig moussetårta med Dumle och vitchoklad

Hej igen!
Älskar såna här tårtor som man kan förbereda och ha i frysen ett tag innan. Till denna tårtan gjorde jag en "Maryland cookie" botten och sedan ett lager vit chokladmousse och överst ett lager Dumlemousse. Enkelt dekorerad med grädde och neverstop...
Gillar ni choklad och Dumle så måste ni prova!
Du behöver:
Botten:
400 g Marylandcookies (2 pkt)
150 g smör
Mixa kakorna och blanda dem med smält smör.
Tryck ut smulorna i en springform.
Ställ kallt.
Vit chokladmousse:
200 g vit choklad
1,25 gelatinblad
3 dl grädde
Lägg gelatinet i kallt vatten en stund.
Värm 1 dl grädde och rör ner gelatinet.
Smält chokladen och rör ner det i grädden.
Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde ganska löst och rör ner det i den svala chokladblandningen.
Häll moussen på botten.
Plasta in och ställ i frysen medans du gör nästa lager.
Dumlemousse:
1,25 gelatinblad
3 dl grädde
15 Dumlekolor
Lägg gelatinet i kallt vatten en stund.
Värm 1 dl grädde och rör ner gelatinet.
Micra kolorna tills de smält.
Rör ner kolasmeten i grädden.
Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde löst och vänd ner den i Dumleblandningen.
Häll moussen i formen.
Ställ tillbaka formen i frysen.

Tag fram tårtan ett par timmar innan den ska avnjutas och låt den stå i kylen och tinas...
Såå god!
Nu ska det grillas här och till efterrätt blir det hemgjord hallonglass...
Ha det gott /A-L
Åhh vad god den såg ut