Glassfyllda chokladmarängbakelser

Hej på er!
Här ska ni få recept på en super god efterrätt! Tänk er en chokladmaräng fylld med vaniljglass, toppad med grädde, chokladsås och goda bär... mums!
(8 st)
Maräng:
3 äggvitor
3 dl socker
2 msk kakao
Vispa äggvitor tillsammans med 1 dl socker till ett fast skum. (börja vispa på låg hastighet och öka sedan)
Vänd ner 2 dl socker samt kakao.
Fyll 8 st stadiga muffinsformar, görs enklast med en spritspåse.
Grädda 30 minuter i 150 grader.
Låt marängerna svalna.
Glasskräm:
6 äggulor
5 dl grädde
3 msk vaniljsocker
4 msk strösocker
Vispa grädden.
Vispa ihop äggulor, vaniljsocker samt socker.
Blanda ihop allt.
Gör ett litet hål uppe på marängen.
Fyll en spritspåse med glasskräm. (använd gärna en långsmal tyll)
Fyll dina maränger med glasskräm.
Täck över dem med lite folie och ställ dem i frysen.
Tag fram bakelserna ca 15 minuter innan de ska avnjutas...
Dekorera med vispad grädde, lite chokladsås och goda bär... mums

Man blir glatt överraskad att det är glass i marängen... Tycker verkligen att ni ska prova!
Hoppas ni får en härlig lördagskväll / kram Anna-Lena
Men mums! Det låter ju supergott!