Lakritsmaränger

Hej igen!
Gjorde några lakritsmaränger på mina överblivna äggvitor, synd att bara slänga...
Man kan ju göra en mumsig lakritsmarängsviss med lakritssås om man som jag är tokig i lakrits...
Du behöver:
3 äggvitor
2 dl socker
0,5 tsk vitvinsvinäger
lakritspulver
Sätt ugnen på 150 grader.
Ställ en gryta med vatten på spisen.
Lägg äggvitor, socker och vitvinsvinäger i en rostfriskål.
Ställ bunken över grytan och vispa marängen över vattenbad tills den är 65 grader. (lägg i en stektermometer)
Tag bort bunken och fortsätt vispa tills marängen kallnat ca 10 minuter.
Vänd försiktigt ner lakritspulver efter tycke och smak. (ca 2-3 tsk)
Spritsa ut dina maränger eller klicka ut dem med 2 skedar.
Sänk ugnen till 100 grader.
Grädda i ca 50-60 minuter tills dom känns torra.

Ett tips är att prova lite olika tyllar, smaksättningar och färger på sina maränger...

Solen skiner och det är kallt och friskt ute. Får nog bli en hundpromenad framöver...
Hoppas ni får en bra dag! Kram Anna-Lena
Underbart! Min man älskar lakrits :) Vad gör vitvinsvinägern eftersom den ska vara i?