Segmjuk blåbärskaka


Hej!
Denna kakan bakas i en brödform och man kan välja de bär man gillar bäst...
Nu är det ju blåbärstider så passa på att ge er ut en runda i skogen, kanske hittar ni en och annan svamp också om ni har tur...
 
Du behöver:
1 ägg
1,5 dl socker
50 g smör
1,5 dl mjöl
(ca 1 dl blåbär, potatismjöl)
 
Smält smöret.
Vispa socker och ägg poröst.
Rör ner mjöl och smör och häll smeten i en brödform med bakplåtspapper. (1,5 litersform)
Strö över lite potatismjöl på bären och häll dem på smeten.
Grädda kakan i 200 grader ca 38-40 minuter. (Receptet är från "hembakat" och jag gräddade bara min kaka 20 minuter... Tips är att ni kollar med sticka efter 20 minuter)
 
Låt svalna och servera med vaniljsås eller bara som den är... 
 
Kram på er!
// A-L