Fyllda frallor

Hallå!
Soppmåndag fick det bli idag, brukar passa på att göra det när jag slutar tidigt och har tid att göra något gott bröd till...
Dessa frallorna fyller man med det man gillar eller har hemma. Man kan ju göra halva satsen med en smaksättning och den andra med något annat...
Perfekt till buffebordet så lägg detta receptet på minnet till sommarens alla fester...
ca 24 frallor
Du behöver:
50 g jäst
3 dl mjölk
2 dl vatten
0,75 dl olja
2 tsk salt
1 msk honung eller sirap
ca 11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
Smält smör
Soltorkade tomater, färsk basilika
Ex på andra smaksättningar: fetaost, valnötter, andra örter...
Värm mjölk, vatten, honung och olja till 37 grader.
Lös jästen.
Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop degen.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut till en rektangel.
Pensla med smält smör.
Strö över valfri fyllning.
Rulla ihop från långsidan.
Skär i 12 bitar och placera bitarna stående på plåten. (som en bit rulltårta)
Tag ex en smörkniv och tryck till i mitten så snittytorna trycks uppåt...
Låt jäsa övertäckta 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt.
Grädda i 225 grader ca 8-10 minuter.

Igår åt vi så (farligt) goda fattiga riddare med Nutella! Ska visa er i morgon...
Kram Anna-Lena
Åh vad gott :)