Chocolate swirl cheesecake

Hej på er!
Hoppas ni hade en mysig kväll igår. Här kommer recept på en riktigt god cheesecake som vi åt till efterrätt efter grillningen...
Du behöver:
Botten:
400 g digestivekex
150 g smält smör.
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut smulorna i en springform 24 cm.
Förgrädda botten 10 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
Sänk temperaturen på ugnen till 130 grader.
Fyllning:
600 g philadelphiaost
2,5 dl kesella 10 %
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl grädde
(150 g mörk choklad ev 3 msk espressokaffe)
Vispa ihop färskosten och kesellan.
Tillsätt socker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget.
Tillsätt grädden.
Häll hälften av smeten i en annan bunke.
Smält chokladen och blanda ner kaffet. (går att utesluta)
Rör ner chokladen i den ena skålen.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen.
Skeda över halva chokladsmeten.
Häll resten av den ljusa och avsluta med resten av den mörka.
Dra ett mönster ned en kniv genom smeten.
Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter.
Låt kakan svalna.
Serveras gärna kylskåpskall med vispad grädde och bär.

(Receptet kommer från boken: One more slice )

Nu ska jag stiga upp och göra några scones till familjen.
Senare ska jag gå tillbaka till denna underbara vitsippsbacken och leta efter mitt linsskydd. Märkte igår kväll att det inte satt på kameran, grrr
Det kan nog ta en stund, känns som att leta efter en nål...
Hoppas på sol idag/ kram Anna-Lena.
Oj vad den ser smarrig ut!