Marianne snittar

Hej på er!
Fick ett bakryck när jag kom hem idag. Hade väl egentligen behövt få ett städryck, men det kanske jag får i morgon ha ha.
Jag bakade ett gäng mintiga snittar, en jättegod citron/blåbärsruta med kokosbotten samt en liten tjuvstart med en fudge med turkisk peppar...
Håll utkik, recepten kommer här snarast.
Du behöver:
200 g mjukt smör
1,5 dl socker
1,5 msk sirap
4,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
75 g Mariannekarameller
(valfri choklad att toppa med)
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker samt sirap krämigt.
Tillsätt övrigt (utan karamellerna) och arbeta ihop degen.
Krossa karamellerna grovt. (plastpåse samt kavel brukar funka bra)
Tillsätt karamellkrosset i degen.
Dela degen i 3 delar.
Rulla längder och lägg på en plåt.
Platta något med en gaffel
Hacka chokladen och strö den över längderna.
Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
Skär längderna i sneda snittar medans de är varma.

Mint och choklad är så himla gott tillsammans, mums!
Kram Anna-Lena