Citronpannacotta med havresmul och salt karamellsås


Hej!
Blev inspirerad av http://mariasbakgladje.blogg.se/ när jag gjorde denna efterrätten. Jag valde att göra pannacottan för sig och servera med ett havresmul i stället, men vill du göra den i pajvariant tycker jag att du ska kolla in hos Maria.
Efterrätten toppas med en salt karamellsås, mums
 
Så här gjorde jag:
 
Citronpannacotta:
4 dl grädde
1 citron, skalet av hela och saften av halva
1 vaniljstång
2 gelatinblad
3 msk socker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Värm grädden med urskrapad vanilj, socker, citronzest samt citronsaft.
Tag från värmen precis innan den börjar koka och rör ner de urvridna gelatinbladen.
Häll upp i en form, plasta in och ställ i kylen.
 
Havresmul:
1,5 dl havregryn
2 msk socker
1 nypa salt
25 g smör
0,5 msk vaniljsocker
 
Blanda ihop alla ingredienser och strö ut smulorna på en plåt.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
Rör om lite då och då, det bränns lätt.
Låt smulorna svalna.
 
Salt karamellsås:
1,5 dl grädde
1 dl socker
0,5 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
(1 msk smör, flingsalt efter tycke och smak)
 
Koka alla ingredienserna utan smör och salt.
Koka tills karamellen tjocknar och får en härlig kolaton.
Tag bort från värmen och rör ner smöret och smula ner lite flingsalt. (hoppa över saltet om du vill)
 

Lägg upp citronpannacotta, strö havresmul runt om och toppa med karamellsås...
 
Kanske något ni vill testa till nästa helg...?
 
Denna veckan ska jag och Hanna baka en massa gott till "Lillemans" 1-års kalas. Det blir kalas både lördag och söndag så vi får ligga i, ha ha
Ska kanske testa några nya muffins... http://blogg.se/article/2015/may/article-2.html såg en massa gott här...
 
Kram Anna-Lena
 
 
 
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Låter gott :D

#2 - - Marie Bergman - Om livet i Luxemburg:

Ser supergott ut :)