Randig råglimpa

Hej!
Hembakat bröd är bara för gott! Detta recept kommer från tidningen Hembakat och ger 2 härliga limpor...
Du behöver:
50 g jäst
8 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk rapsolja
9 dl vetemjöl
9 dl rågsikt
Värm mjölken fingervarm och lös jästen.
Tillsätt salt olja och mjöl sorterna lite i taget.
Arbeta degen väl i maskin ca 5 minuter.
Degen blir ganska kladdig så tillsätt inte mer mjöl!
Låt jäsa övertäckt 1 timme.
Dela degen i 2 delar.
Forma limpor, strö över mjöl och platta till dem något.
Tag degskrapan och skär hela limpan i skivor. (Limpan jäser ihop men blir läckert randig...)
Låt jäsa ytterligare 30 minuter övertäckt.
Grädda bröden 10 minuter i 250 grader, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare ca 15 minuter.

I morgon väntar rolig fotokurs, ska bli så kul!
Hej så länge / A-L
Mums, detta måste jag prova! Tack för recept! :)