Vaniljfylld toscakaka
Hej!
Idag gjorde jag en väldigt god toscakaka med vaniljfyllning. Alla tog minst två bitar så den hade strykande åtgång.
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
0,5 dl grädde
Smält smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt mjöl och bakpulver.
Vänd ner smör samt grädden.
Häll smeten i en springform, 24 cm.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 20 minuter I 175 grader.
Gör toscasmeten under tiden.
Tosca smet:
100 g smör
1 dl socker
50 g mandelspån
50 g hackade pekannötter
2 msk mjöl
2 msk mjölk
Låt alla ingredienserna sjuda ihop i en gryta.
Fördela toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 20 minuter, nu i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna.
Gör lite egen vaniljkräm eller vispa ihop köpt.
Dela kakan på mitten och lägg på ett lager vaniljkräm och lägg på locket.
Ni måste testa, den är så goood!
Kram A-L
Åhh mums!! :)