Marknadsnougat med apelsindaim

 
Hej!
Nu är jag på hemmaplan igen och försöker hinna med lite julbestyr så här i sista stund, men det blir ju jul ändå som tur är ha ha
Något som jag gör varje år är denna marknadsnougat som jag alltid valde som barn. Tvistade till med lite apelsindaim och det blev inte dumt alls med lite crunch...
 
Du behöver:
6,5 dl mjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
125 g kokosfett
1,75 dl vatten
5,5 dl socker
(apelsindaim)
 
Blanda mjöl, florsocker och kakao i en bunke.
Hacka daimen och blanda ner den i bunken.
Koka upp vatten, kokosfett och socker.
Slå den varma vätskan över mjölblandningen och rör snabbt ihop smeten.
Häll smeten i en form ca 25 x 25 cm.
Strö ev över lite mer hackad Daim.
Ställ kallt.
Skär i lagom bitar.
 
 
Fler godistips kommer snart...
 
Ha det bäst!
Kram A-L