Pepparkaksmums

 
Hej igen!
Den här måste ni prova, går snabbt att göra och räcker till hela tjocka släkten ha ha
 
Du behöver:
Botten:
150 g smör
3 dl socker
2 ägg
4,5 dl mjöl
2 msk pepperkakskrydda
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
 
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt mjölk.
Rör ner mjöl, bakpulver samt pepperkakskrydda.
Tillsätt smöret.
Häll smeten i en form ca 25 x 35 cm. (Välj mindre form om du önskar högre kaka)
Grädda ca 15 minuter i 175 grader, kolla med sticka.
Låt svalna.
 
Topping:
200 g philadelphiaost
100 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepperkakskrydda
(kokos)
 
Blanda alla ingredienser med elvisp.
Bred över kakan och strö över kokos.
Ställ i kylen.
Skär i rutor eller gör som jag, tryck ut fina kakor med pepparkaksformar...
 
I kväll blir det bio, Solsidan. Hoppas på toppenfilm...
Trevlig helg / A-L