Vaniljfyllda havrerutor

Hallå!
Någon som provat den nya "Prinsessemlan" ännu? Jag måste nog göra det snart, fast jag är lite tveksam till om det inte blir lite too much liksom...
Vill ni som jag testa så kan ni titta in här hos dessa duktiga tjejerna och få koll på hur man gör:
Andra tips på semlor hittar ni här:
Någon som testat mina semlor förresten?
I kväll blir det recept på vaniljfyllda havrerutor:
Du behöver:
300 g smör
3 dl farinsocker
5,5 dl mjöl
5,5 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
Smält smöret.
Blanda ner övrigt.
Tryck ut halva degen i en form ca 30x40 cm.
Grädda 8-10 minuter i 175 grader.
Gör fyllningen under tiden.
Fyllning:
4 dl fet creme fraiche
3 dl socker
3 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljpulver
Sjud ihop creme fraich, socker samt potatismjöl.
Tillsätt vaniljpulvret.
Fördela fyllningen på den förgräddade botten.
Strö över resten av havredegen.
Grädda kakan ytterligare ca 15-18 minuter.
Låt kakan svalna.
Skär i lagom bitar, den blir ganska mäktig men väldigt god...

Ha det gott!
Kram A-L
Gah så gott