Capricciosabullar
Hej!
Här doftar underbart av nybakade pizzabullar. Blev så sugen när vi pratade om dessa goda bullar på jobbet innan idag. Så bra att ha i frysen till mellis eller utflykter...
Du behöver:
50 g jäst
3,5 dl fingervarmt vatten.
0,5 msk salt
1 msk socker
9 dl vetemjöl
2 msk olja
Lös jästen i vattnet.
Tillsätt övrigt och arbeta degen tills den är smidig.
Låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
Fyllning:
200 g rökt skinka
champinjoner
tomatsås (pizzasås)
riven ost
pizzakrydda
Skiva och stek champinjonerna.
Hacka skinkan.
Kavla ut pizzadegen till en rektangel ca 20x50 cm.
Bred på tomatsås.
Strö över svamp och skinka.
Avsluta med riven ost och pizzakrydda.
Rulla ihop degen från långsidan.
Skär ca 3 cm tjocka bitar och lägg i pappersformar.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Pensa bullarna med ägg och strö över lite mer riven ost och avsluta med pizzakrydda.
Grädda bullarna i 225 grader ca 10-12 minuter.
Stoppa dem i frysen så finns det mellis till sommarlovslediga barn eller utflykten... MUMS
Ses snart igen / A-L
Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!