Kolabrownie med salta kringlor

Hej!
Vad sägs om en brownie de luxe? Botten av mixade salta kringlor, på den maffig brownie toppad med seg kola...
Tog en riktig närbild så ni nästan kan smaka den ha ha
Du behöver:
Botten:
125 g salta kringlor eller salta pinnar
75 g smält smör
2 tsk socker
Mixa salta kringlorna.
Smält smöret och blanda med smulor och socker.
Fördela smulet i en form ca 25x30 cm.
Grädda ca 6 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
Browniesmet:
400 g mörk choklad
175 g smör
5 ägg
4,5 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1,5 dl mjöl
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Låt svalna.
Vispa socker, vaniljsocker, salt och ägg fluffigt.
Tillsätt chokladblaandnngen.
Sikta ner mjölet.
Häll smeten över botten och grädda ca 30 minuter , den ska vara lite kladdig.
Låt svalna.
Kola:
50 g smör
1,5 dlsocker
1,5 dl grädde
0,75 dl ljus sirap
(ev 2 tsk flingsalt)
Lägg alla ingredienserna i en gryta.
Koka tills 120 grader eller tills den klarar ett kulprov.
Häll kolan på brownien och ställ kakan i kylen.
Tag fram den ca 1 timme innan servering så kolan blir härligt seg och inte för hård.
Skärs i små bitar för den blir så mäktig.
Dekorera med salta kringlor om du vill...

På återseende / A-L
(Recept från Ica)
Så gott. :)