Farligt goda vaniljbullar

 
Hejsan!
Idag bjuder vi på farligt goda vaniljbullar, det finns nämligen stor risk att man äter alldeles för många haha
 
Du behöver:
5 dl mjölk
1 msk hel kardemumma
20 g jäst
1 tsk salt
1,5 dl socker
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
13-15 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljpulver
1,5 dl socker
 
Sockerlag: (gör dina bullar härligt blanka)
o,5 dl vatten
0,75 dl socker
(pärlsocker)
 
Mortla kardemumman och tillsätt den i mjölken.
Ljumma mjölken till 20 grader.
Lös jästen och tillsätt övrigt.
Arbeta degen ca 7 minuter i maskin.
Låt jäsa övertäckt 1 timme.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Tippa ut degen på mjölad bänk.
Tryck till degen och kavla ut den till en rektangel ca 0,5 cm tjock.
Bred fyllningen på hela degen och vik den dubbel från långsidan.
Skär 25 st ca 3 cm breda remsor.
Vrid ändarna åt varsit håll och snurra ihop till ett knyte. (stoppa in ändarna under bullen)
Lå bullarna jäsa övertäckta ytterligare 1 timme.
Koka upp socker och vatten till sockerlagen.
Grädda bullarna ca 10-12 minuter i 230 grader.
Pensla bullarna direkt efter gräddning med sockerlagen och strö över pärlsocker.
 
 
 
Ha en bra dag, jag ska sitta på ett flyg nästan 18 timmar och läsa baktidningar...
Kram Anna-Lena