Vaniljmoussetårta

Hej!
Vad sägs om en bit vaniljmoussetårta till helgfikat? Botten med smak av kanel & choklad tillsammans med len vaniljmousse... mums
Du behöver:
Botten:
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1,5 dl mjöl
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret.
Rör ner sockret.
Tillsätt äggen.
Vänd ner övrigt och häll smeten i en springform ca 22 cm.
Grädda botten i 175 grader ca 18-20 minuter.
Låt svalna.
Vaniljmousse:
4 gelatinblad
3 äggulor
2 dl florsocker
1 vaniljstång
200 g kvarg 10%
3 dl vispad grädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
Skrapa ur vaniljen och blanda ner fröna.
Rör ner kvargen.
Krama ur gelatinet och smält i micron.
Rör ut gelatinet i lite smet och blanda sedan ner det i resten.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Häll smeten på botten och plasta in.
Ställ kakan i frysen minst 3 timmar.
Tag fram kakan ca 1 timme före servering.
Serveras gärna med några goda bär...
Hoppas ni får en toppendag och start på denna helgen...
Kram A-L
Men hjälp vad gott!! :D