Bländvit Mirror glaze

 
Hej igen!
Nu kommer recept på Mirror glazen jag hade på chokladtårtan. Det är inte så krångligt som man kanske tror. Det man kan tänka på är att ett bra underarbete ger ett bättre resultat. Så ska man tex göra en bröllopstårta så får man lägga tid på att få det slätt under.. 
 
Du behöver:
10 gelatinblad
1,5 dl vatten
300 g glykos
0,5 burk kondenseradmjölk
300 g vit choklad
1,5 msk titandioxid
 
Blötlägg gelatinbladen en stund.
Värm upp glykos och vatten till 103 grader.
Hacka chokladen och slå glykosblandningen över och rör slät.
Tillsätt den kondenserade mjölken.
Smält gelatinet på svag värme i en kastrull.
Rör sedan ner det i chokladblandningen.
Tillsätt Titandioxid och mixa slätt med en stavmixer.
Sila glazen genom en sil och låt vila tills den är ca 35 grader.
Tag fram tårtan från frysen.
Ställ den på något så glazen fritt kan rinna över kanten, gärna med ex en braspanna under.
Häll glazen jämnt och bestämt över tårtan så sidorna blir täckta.
Låt tårtan rinna av lite innan du drar av så du får en fin kant nertill.
Sen är det bara att lyfta över tårtan till ett fat och fortsätta med det roliga, dekorera...
 
Tips: Man kan köpa Titandioxid på bla Panduro ( Det är ett bländvitt färgpulver) 
 
// A-L
 
 
 
 
 
#1 - - Miss Baby Peaches:

Det där såg bedrövligt gott ut. SÅ mycket choklad!