Nutellakaka

 
Godmorgon!
Gillar ni nutella så ska ni prova denna kakan. Nutella både i och på, mums...
 
Du behöver:
200 g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg rumstempererade
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 dl filmjölk
2 msk kakao
100 g rumsvarm nutella
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör, socker samt urskrapad vanilj fluffigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa väl.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Rör ner filmjölken.
Häll halva smeten i en springform med bakplåtspapper.
Tillsätt kakao och nutella i resten av smeten och häll den över den ljusa smeten i formen.
Dra lite med en kniv så blandas smeten till ett mönster.
Grädda kakan ca 25-30 minuter, kolla med sticka.
Låt svalna.
 
Topping:
150 g mörk choklad, hackad
0,5 dl grädde
(nutella)
 
Värm grädden.
Tag från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Häll den släta krämen på kakan.
Klicka på nutella och dra lite med en kniv så det blanda sig lite.
 
Ät kakan som den är eller med lite vispad grädde...
 
 
Ha det bäst!
Kram A-L
#1 - - Jennie:

Ser så god ut