Jag blev så sugen på kladdkaka.......

....när jag såg syrrans recept igår.
Är man hemma själv och har barn som inte är förtjusta i kladdkaka så bakar man ju inte en hel....och får massor över :-(. Men man kan ju baka halva receptet och fylla portionsformar istället. Jag har ju ändå bröllopsdag idag och nåt måste man ju festa på!
 

Jag hade ingen daim hemma så jag tryckte ner vita chokladprickar i smeten istället. Gräddade i 150 grader i ca 17 minuter. Serverades ljumna med en kula vaniljglass till :-)
 
Kram // AnneLie
 
 
 

Bäää

 
Hur söta är inte dessa "får-muffisarna???
Perfekta till barnkalaset eller varför inte bjuda jobbkompisarna på barnsligt goda muffins?!
Garanterat en snackis framöver...
Hanna som även är "mamma" till "uggle-muffisarna" har bakat dessa.
Hon är flickvän till äldsta sonen.
Tänkte att hon kunde vara med här ibland och "gästa" för hon gillar också att baka!
Kul att kunna dela det intresset...
 

Muffisen i sej är en chokladmuffins med en "center" i mitten.
Spacklad med smörkräm.
Klädd med mini-marshmallows.
Svans och huvud gjorda av marsipan. ( här kan man välja att ta en lakrits-döskalle i stället, och sätta ögonen i hålen)
Ätbara ögon, finns att köpa på bla Cervera.
 

Kram Anna-Lena
 
 
 

KLADDKAKA DELUXE

 
Hej!
Visst är det alltid gott med kladdkaka, alltid "ett säkert kort".
Här med ett kolalager i mitten och ett knaprig  Daim-chokladtäcke.
 
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
en nypa flingsalt
150 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
100 g Daimchoklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop socker och ägg. (inte vispa)
Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och mjöl.
Rör sist i smöret.
Häll halva smeten i en springform.
Bred ut den karamelliserade mjölken.
Häll på sista lagret med kladdkakesmet.
Grädda 25-30 minuter.
Den ska fortvarande vara lite lös i mitten. Den stannar till sig i kylen.
Hacka Daim- chokladen och strö över den nyuttagna kakan.
Servera med glass eller grädde.
 
 
Här har jag skurit i kakan en liten stund efter gräddning...
Väntar man tills kakan är kylskåpskall blir den mer seg, en smaksak...
 
Ta vara på dagen! / A-L
 
 
Visa fler inlägg