Dumle chocolat-chip-cookie i långpanna

Hoppas helgen varit den bästa! Oss har det inte gått nån nöd på.... shopping, god mat, fika och trevligt sällskap på vår lilla tripp.
 

Dessa gobitarna tycker jag ni ska prova....
 
100 g smör
1 dl socker
1 dl ljust muskovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g grovt hackad mörk choklad
50 g grovt hackad vit eller ljus choklad
10 dumlekolor delade i 3 bitar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda ner båda sockersorterna, ägget och vaniljen i smöret.
Vänd ner mjöl, bakpulver, salt och hackad choklad.
Bred ut i en form 20x20 cm. (Gör dubbelsats till en hel långpanna)
Tryck ner dumlebitarna.
Grädda ca 17-20 minuter. Övergrädda inte, den sätter sig något när den svalnar.
 
På återseende/ A-L
.
 

Pepparkaksmuffins med vitchoklad-frosting

 
Hej!
Dessa saftiga, supergoda pepparkaksmuffisen passar bra till adventsfikat.
Kan bakas i stor form om så önskas.
 
100 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
2 dl gräddfil
2 msk lingonsylt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjöl, krydda, salt och bikarbonat.
Tillsätt gräddfil och lingon.
Rör sist i smöret.
Häll smeten i 12 st muffinsformar. (eller sockerkaksform)
Grädda muffisen i ca 12 minuter. (hel form ca 30-40 minuter)
 
Vit choklad frosting:
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
 
Vispa smöret krämigt.
Smält chokladen och låt den svalna något.
Tillsätt chokladen i smöret och fortsätt vispa.
Tillsätt osten och florsockret och vispa tills frostingen känns fin.
Spritsa dina muffins.
 
Hoppas ni får en super trevlig helg!
Syrran och jag flyger till Stockholm och fångar lite julkänsla.
Kanske blir det en och annan fika också.... kram A-L
 
 
 
 
 
 
 

TURKISKPEPPAR-KOLA

Hallå alla lakritsälskare och ni andra med förstås! Detta kan vara den bästa lakritskolan jag har smakat!!!
 

1 påse turkiskpeppar
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
 
Lägg alla ingredienserna i en gryta. (man behöver inte hacka karamellerna dom smälter snabbt ända)
Koka kolan under omrörning tills den klarar ett kulprov, kokade min i 15 minuter och då blev den perfekt som jag vill ha den.... Lite hård i början och sen härligt seg och god.
Häll i form, strö över lite hackade karameller och låt svalna.
Skär i bitar.
I vanliga fall brukar jag hälla upp kolan i en kanna och hälla i knäckformar. Funkar utmärkt och man slipper momentet med skära och packa in sina kolor. En smaksak... KRAM A-L
 

Sötaste "godiskupan" köpt på ICA MAXI.
 
 
 
Visa fler inlägg