Citrontryfflar


Hej!
Här verkar det bli ett riktigt busväder i natt. Hunden är inte riktigt tillfreds och vankar oroligt runt...
Idag har männen i familjen börjat med renovering av ett litet tvrum. Skönt att ha lite press att det ska vara färdigt till jul, annars kan det lätt dra ut på tiden. Längtar tills det blir min tur att göra "piffet".
Syrran och jag åkte under tiden till mysigaste inredningsbutiken MARIAS PRESENTER i Kristianopel.
Hittade lite av varje, och som vanligt hade man velat köpa med sig nästan allt... ha ha
 
I kväll kom utflugna sonen med familj och firade lite första advent med oss. Älgstek, pepparkaksmunkmuffins och bebismys, bästa avslutningen på denna helgen...
 
Citrontryfflar:
(jag doppade hälften i lakritspulver och hälften i florsocker)
 
200 g vit choklad
1 citron
1 dl vispgrädde
0,5 vaniljstång
 
Lägg grädde, urskrapad vanilj, 1 msk citronsaft och rivet citronskal i en gryta.
Låt koka upp.
Tag från plattan och låt stå och dra 15 minuter.
Sila bort det rivna citronskalet och koka upp på nytt.
Tag från plattan och rör ner den hackade chokladen.
Rör tills chokladen smält.
Ställ kallt.
Rulla bollar och doppa i ev lakritspulver, florsocker eller varför inte kokos...
Förvaras i kylskåp.
 

Ses snart igen... /A-L

Chokladkolafras


Hej!
Detta superenkla receptet har jag sparat sen grabbarna gick på fritids. Det bakades flitigt där till barnens förtjusning. Gjorde en sats häromkvällen och alla tog slut i ett nafs, tydligen lika populära nu som då...
 
Du behöver:
150 g smör
1,5 dl socker
4 msk kakao
6 msk sirap
6 dl Corn flakes
 
Lägg allt utan flingorna i en gryta.
Låt koka upp och sedan koka i 3 minuter under omrörning.
Tag från värmen och blanda runt flingorna tills allt är blandat.
Fyll några småbrödsformar eller klicka ut små högar på en bricka.
Låt svalna.
Förvaras i kylen om det blir några över...
 

 
Nu är det dags att jag tar mig i kragen och går ut en runda med valpen. Känns ju inte så lockande när det är så gråmulet och regnet hänger i trädtopparna...
Men jag får locka mig själv med lite glögg och tända ljus när jag kommer in igen...
Har ni adventspyntat klart där hemma ännu?
Kram på er! / Anna-Lena
 
 

Bountyrutor


Hejsan!
Kul att så många gillade pepparkaksglassen, blir glad att ni tar er tid att lämna en kommentar!
Denna godingen hittade jag i tidningen Hembakat och i helgen blev det äntligen av att jag provade den. Så bra med enkla recept som räcker till många. Ibland ställer jag formen på bordet så man kan ta sin egen bit...
 
Du behöver följande:
(Form ca 25x30 cm)
 
Botten:
3 ägg
4,5 dl socker
4 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl vatten
 
Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det koka upp.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Rör sist ner smör/vatten blandningen.
Häll smeten i formen. (bakplåtspappersklädd)
Grädda i ca 20-25 minuter i 175 grader. (kolla med sticka, övergrädda inte)
Låt svalna.
 
Kokoskräm:
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (200 g)
 
Smält smöret.
Rör ner övrigt och bred fyllningen på den kalla botten.
Ställ kakan i kylen.
 
Garnering:
200 g ljus choklad
0,5 msk neutral olja
 
Smält chokladen och tillsätt oljan.
Bred ut chokladen över kokoslagret.
På bilden har jag spritsat lite vit också...
Ställ kakan kallt.
Skär i rutor.
 
Mumsfillibaba! Kram A-L
 
 
 
Visa fler inlägg