Nutellakaka

 
Godmorgon!
Gillar ni nutella så ska ni prova denna kakan. Nutella både i och på, mums...
 
Du behöver:
200 g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg rumstempererade
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 dl filmjölk
2 msk kakao
100 g rumsvarm nutella
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör, socker samt urskrapad vanilj fluffigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa väl.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Rör ner filmjölken.
Häll halva smeten i en springform med bakplåtspapper.
Tillsätt kakao och nutella i resten av smeten och häll den över den ljusa smeten i formen.
Dra lite med en kniv så blandas smeten till ett mönster.
Grädda kakan ca 25-30 minuter, kolla med sticka.
Låt svalna.
 
Topping:
150 g mörk choklad, hackad
0,5 dl grädde
(nutella)
 
Värm grädden.
Tag från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Häll den släta krämen på kakan.
Klicka på nutella och dra lite med en kniv så det blanda sig lite.
 
Ät kakan som den är eller med lite vispad grädde...
 
 
Ha det bäst!
Kram A-L

Nougatrutor

 
Godmorgon!
Godiskakor passar väl bra så här en fredag, eller hur?
Lätta att göra så ni hinner slänga ihop några till kvällsmyset...
 
Du behöver: (form 25x25 cm)
4,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1 msk mjöl
1,5 tsk bakpulver
125 g smör
3 msk sirap
(250 g nougat)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och rör ner sirapen.
Blanda smöret med de torra ingredienserna och häll smeten i formen. (bakplåtspappersklädd)
Grädda kakan 10-12 minuter tills den fått lite färg.
Tag ut från ugnen och hyvla direkt på nougaten.
Jämna till när allt smält om du vill, jag valde att låta nougatflisorna va.
Ställ kallt en stund innan du skär kakan i lagom rutor...
 
Hoppas ni får en härlig fredag!
Kram A-L
 

Dumlekladdkaka

 
Hej på er!
Idag tänkte jag fresta er med en Dumlekladdkaka. En kladd kaka är alltid ett säkert kort, eller hur? Denna har smälta dumle i smeten samt kola bitar, mums
 
Du behöver:
Dumlekolor 1 påse 220g
100 g smör
100 g vit choklad
1 dl socker
1 nypa salt
2 ägg
1,5 dl mjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka 15 dumlekolor samt den vita chokladen.
Smält smöret och tag från värmen.
Tillsätt dumle och choklad i smöret och rör tills allt smält. (Bli inte rädd om det ser lite konstigt ut för det går ihop när du rör ner äggen)
Tillsätt äggen ett i taget och rör med en visp.
Rör ner mjöl samt salt.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper.
Dela resten av kolorna på mitten och tryck ner de i smeten.
Grädda kakan i ca 18-20 minuter.
Låt svalna helt, gärna i kylskåp.
Serveras med vispgrädde eller vaniljglass...
 
(Receptet är från Ica)
 
Ha det bäst!
Kram A-L
 
 
 
Visa fler inlägg