Tips o Trix


Hallå!
Visst kan det bli lite kladdigt när man ska fylla tex syltgrottor med sked. Man får lite för mycket ibland och det hamnar inte alltid i hålet, känner ni igen det?
Detta brukar jag "lösa" med att fylla på sylten i en spritspåse och spritsa ner det där jag vill ha det...
Det får bli dagens tips, tänk bara på att tyllen inte har för litet hål så bären kan komma igenom.
 
Idag åkte jag till kyrkan för att ta lite provbilder. Alltid bra att göra då det är lite trixigt att fota i kyrkor...
Blev dock förvånad när dörren var låst... trodde kyrkan alltid var öppen dagtid.
Får vara ute i god tid på lördag så det blir nog bra ändå...
 
Nu ska jag fixa lite mat till familjen och sedan ska jag göra några macarones. Fick en liten ide som jag måste testa...
Vi hörs snart igen! Kram A-L

Nötkolakakor


Hej på er!
Har bakat några satser av denna godingen till dopet och tänkte påminna er som ännu inte provat att ni måste göra det...!
Mördegsbotten med kola och dina favoritnötter, så goda!
Receptet ligger redan här på bloggen under kategorin: skurna kakor.
 
Dopet är ju nu på lördag och det mesta är bakat men en del ska dekoreras innan servering...
Något att tänka på när man ska servera kakbuffe är att göra små godbitar så man orkar smaka många sorter...
Kommer bilder från festen såklart för er som är nyfikna eller själva ska ordna dop framöver..
 

Hoppas ni får en bra dag / kram Anna-Lena

Vaniljpannacotta med citronspegel


Hej!
Idag bjuder jag på ett supergott efterrättstips, vaniljpannacotta med citronspegel...
 
(6 portioner)
 
Du behöver:
5 dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl socker
2 gelatinblad
(lemoncurd)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång. (låt vanilstången ligga med i grytan)
Fiska upp vanilstången.
Tag från värmen och tillsätt de urkramade gelatinbladen.
Häll upp i 6 st portionsskålar.
Ställ kallt några timmar eller förbered kvällen innan...
Lägg lite lemoncurd i en gryta och låt smälta till en citronsås.
Häll på en citronspegel på pannacottan och ställ kallt en stund innan servering.
 

Serveras med chokladdoppad lakritspinne för oss lakritsälskare! Citron och lakrits är ju bästa kombon...
 
Nu ska jag ta mig ut på första promenaden efter operationen, har varit livrädd att halka i detta vinterväder...
Ska ta med mig stadigt sällskap, hi hi
Kram Anna-Lena
Visa fler inlägg