Morotskakssnittar

 
Hej!
Morotskaka är bland det bästa jag vet så när jag såg att det fanns en snittvariant kunde jag inte låta bli att prova...
 
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
1 dl finrivna morötter
1dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bikarbonat
2,5 dl mjöl
1 msk sirap
 
Blanda allt och arbeta ihop degen.
Rulla 2 längder och platta dem något.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Skär i lagom snittar.
 
Fredag igen i morgon och jag har fixat fika till bästa kollegorna.
Ha det bäst / kram A-L
 
 
 

Knäckiga havrerutor

 
Hej på er!
Här kommer ännu en "långpannefavorit". Härligt knäckigt med nötter och mandel...
 
Du behöver: (form 25x35 cm)
225 g smör
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g mandelflisor
50 g hackade hasselnötter
 
Koka upp smör, socker, sirap och grädde.
Låt småkoka några minuter.
Tag från värmen och rör ner övrigt.
Bred ut smeten i formen och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
Låt svalna.
Skär i lagom rutor.
 
Trevlig fikastund / kram A-L
 
 
 

Snabba tekakor

 
Hej!
Hoppas helgen har varit bra. Vi har njutit av underbart höstväder, mer såna dagar tack...
Till frukost åt vi goda tekakor som går lika snabbt att göra som scones.
 
Du behöver: ( 8 st )
50 g smör
4 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
4 dl mjölk
 
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna.
Tillsätt mjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
Häll ut degen på mjölat bord.
Rulla runt degen i mjölet så den blir lättare att jobba med.
Dela degen i 8 bitar.
Rulla till bollar och platta ut till ca 1,5 cm tjocka kakor.
Nagga med gaffel.
Grädda tekakorna ca 12 minuter i 250 grader.
 
 
Serveras nygräddade med ost & marmelad...
 
På återseende / A-L
 
 
 
Visa fler inlägg