Blåbärsgrottor med vit choklad


Hallå!
Hoppas ni haft en bra start på denna veckan.
Bakade dessa goda grottorna igår och dom var omtyckta av både små och stora fikagäster...
 
Du behöver:
225 g smör
5 dl mjöl
1 dl snabbmarzan pulver
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
(blåbärssylt och vita chokladknappar eller hackad choklad)
 
Vispa smöret och sockret krämigt.
Tillsätt övrigt och arbeta ihop degen.
Rulla bollar och lägg i småbrödsformar.
Gör en fördjupning och fyll med blåbärssylt.
Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
Strö över några vita chokladknappar.
 
Låt kakorna svalna något medans du fixar kaffet.
Lovar att dessa grottor går åt i ett nafs...  Kram A-L
 
 
 

After-Eight Glass


Hej!
Kvällens efterätt fick bli en hemgjord glass, alltid ett säkert kort...
 
Du behöver:
400 g After-Eight (en liten ask)
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
 
Smält chokladen och tillsätt kondenserad mjölk, lite i taget under omrörning.
Vispa grädden.
Blanda grädden med chokladblandningen.
Häll glassmeten i en form och ställ i frysen några timmar, gärna över natten.
 

På återseende // A-L
 

Brownies


Hej!
Har spenderat eftermiddagen på bästa frisörsalongen Unik, hos bästa Hanna-Mia och blivit ompysslad. Så välbehövt, då en av mina småkompisar på jobbet ritade av sin fröken med värsta utväxten... hi hi
Tänkte bjuda på ett riktigt gott fikatips lagom till helgen...ingen kan väl motstå choklad?
 
Brownie:
150 g smör
2,75 dl socker
1 dl kakao
'1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
 
Smält smöret.
Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget.
Rör sist i mjölet.
Häll smeten i en form (20x20 cm) (min var 25x25 cm så den blev lite väl tunn)
Grädda i ca 20 minuter i 160 grader.
Låt svalna.
 
Tryffel:
150 g mörk choklad
1,5 dl grädde
 
Koka upp grädden.
Tag från plattan och häll i hackad choklad.
Vänta några minuter innan du rör ihop till en slät smet.
Täck med plastfolie och låt stå i rumstemp tills den har lagom konsistens.
Bred tryffeln på kakan.
Strö ev över lite flingsalt.
 
Servera med hallon eller varför inte goda björnbär och grädde förstås... mums!
 

Tips: istället för att bre på tryffeln slät kan du göra ett vågmönster.... blir en läcker effekt.
 
Kram Anna-Lena
 
Ps. receptet kommer från Roy Fares
Visa fler inlägg