Trippel-pannacotta

 
Hej igen!
Älskar när det vankas efterrätt efter en god middag, en perfekt avslutning liksom...
I detta glas samsas vanilj, mjölkchoklad samt hallon pannacotta. Visst är den läckert randig?
 
Du hehöver: (ca 10 p)
 
Vaniljpannacotta:
1 vaniljstång
5 dl grädde
0,5 dl socker
2 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Skrapa ur vaniljstången.
Lägg vanilj (stången kan koka med), socker samt grädde i en gryta.
Låt sjuda ca 15 minuter.
Krama ur gelantinet och låt det smälta ner i gräddblandningen.
Häll upp i 10 små portionsformar.
Ställ kallt ca 1 timme innan du gör nästa smak.
 
Mjölkchoklad pannacotta:
200 g mjölkchoklad
0,5 dl muskovadosocker
3 gelatinblad
5 dl grädde
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Koka upp grädde och socker.
Kram ur gelatinbladen och låt de smälta i gräddblandningen.
Hacka chokladen och rör tills den smält.
Fördela i portionsglasen.
Ställt kallt ca 1 timme innan du gör nästa smak.
 
Hallonpannacotta:
200 g hallon
5 dl grädde
2 gelatinblad
0,5 dl socker
1 vaniljstång
 
Lägg gelatinet i kallt vatten en stund.
Skrapa ur vaniljstången.
Lägg vanilj (stången kan koka med), grädde och socker i en gryta.
Låt koka 3 minuter.
Krama ur gelatinet och låt det smälta ner i gräddblandningen.
Mixa och sila hallonen.
Tillsätt hallonpuren.
Fördela i portionsformarna och plasta in.
Ställ kallt.
 
Denna efterrätt görs med fördel kvällen innan.
 
Kul att ni tittar in här hos oss!
Kram A-L
 

Pucko-pannkakor

 
Hej!
Tittar in med ett litet frukost tips.
Detta receptet hade sonen sett och ville prova. Pannkakor gjorda på Pucko i stället för mjölk...
 
Du behöver:
4,5 dl vetemjöl
5 dl Pucko (chokladmjölk)
2 ägg
2 msk socker
1 nypa salt
1,5 tsk bakpulver
50 g smält smör
 
Smält smöret, låt svalna.
Blanda ner ägg och pucko.
Tillsätt övrigt och vispa smeten klumpfri.
Grädda 3-4 pannkakor samtidigt i stekpannan eller använd en plättlägg.
 
Njut pannkakorna med valfri topping...
 
Önskar er en toppendag!!!
Kram Anna-Lena
 
 

Vanilla crumb cake

 
Hej!
Hoppas allt är bra med er oavsett om ni har semester elller börjat jobba igen... Vi är lediga och tar dagen som den kommer...
 
Bakade en Crumb cake idag till fikat. Det är en mjuk kaka med ett krispigt täcke. Så himla god i all sin enkelhet..
Man kan välja att baka den som jag gjorde i en springform eller i liten "långpanna"
 
Du behöver:
250 g smält smör
7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
6 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl creme fraiche
 
Dekoration:
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
 
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Häll över smöret och blanda ihop till en smulig deg.
Tag bort 3 dl av smuldegen till topping.
Blanda ner creme fraiche samt ägg i skålen.
Häll smeten i en form.
Toppa med resterande smulor.
Grädda kakan i 200 grader i 30-35 mimuter (springform) eller ca 15-20 minuter i form 30x40 cm.
Blanda florsockret med vaniljsockret och sikta det över när kakan den ljumma kakan.
Låt svalna.
 
 
Njut kakan som den är eller med lite lättvispad grädde och några bär...
 
 
Besökte mysiga Tjärö häromdagen. Åt en god lunch och strosade runt...
 
Ha det bäst!
Kram A-L
Visa fler inlägg