"Schackrutor"


Hej på er!
Är ju som många vet galet förtjust i just "torra" småkakor. Gjorde ett gäng klassiska schackrutor i ny skrud...
 
Du behöver:
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
 
(2 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker)
 
Rör smöret krämigt och tillsätt socker samt mjöl.
Arbeta ihop degen.
Dela degen i 2 delar.
Tillsätt vaniljsocker i den ena halvan och kakao i den andra.
Dela varje deg i 2 delar.
Rulla till längder.
Lägg varannan tätt ihop och kavla försiktigt ut degen till ca 5 mm tjock.
Tag ut kakor med en form och vrid och vinka så du får roliga mönstrade kakor.
Degen som blir över när du tryckt ut så många kakor som går, för man samman och kavlar ut igen...(Det är de jag visar på fotot, de första blir mer randiga...)
Grädda kakorna ca 8-10 minuter i 200 grader.
 
Nu ska jag göra mig klar för en bowling runda med jobbarkompisarna... Men först ska vi äta på Thai, mums!
Hoppas ni också får en bra kväll / Anna-Lena
 
 
 

Cookie dough brownie


Hej!
I denna kaka får man både kladdig botten och knaprig kakdegs topping, det bästa av två världar...
 
Du behöver:
150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
 
Smält smöret ihop med chokladen.
Vispa ihop socker och ägg lite lätt.
Rör ner smör/chokladblandningen.
Tillsätt salt och mjöl.
Rör bara precis tills allt blandats.
Häll smeten i en form 25x25 cm.
 
Kakdeg:
50 g smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
75 g hackad choklad, välj den du gillar. Jag tog hälften vit och hälften mörk.
 
Smält smöret och tillsätt sockret.
Låt svalna något.
Tillsätt övrigt.
Fördela degen över chokladsmeten så gott det går.
Grädda kakan i ca 20 minuter i 200 grader, nedre delen av ugnen.
 

Nu ska jag ställa fram laxgratängen till familjen, mysigaste stunden när alla är samlade.
Kram Anna-Lena
 
 
 

Guldkulor


Hallå!
Igår satt vi på en inglasad altan och åt grillat medans det snöade utanför... Galet aprilväder! Ska ge mig ut på en promenad snart innan vädret blir sämre igen...
 
Hittade dessa "guldkorn" i mataffären för lite sedan. Fanns i många färger och smaker, men jag fastnade för de här.
Tänk er att spritsa gräddrosor runt en kladdkaka med lakritssmak och  dekorera med dessa guldkulor...
Eller bara en på toppen av en cupcake...
 
Hörs snart igen!
Kram A-L
 
 
Visa fler inlägg